string(74) "bierhttps://www.onefox.nl/wp-content/uploads/sites/2/2017/08/of_cta-bg.jpg"

Antea Group verbetert dienstverlening via de kaart

Over dit project Producten in dit project
Antea Group verbetert dienstverlening via de kaart
Voor wie: Antea Group
Duur project: 6 weken
Contactpersoon vanuit One Fox: Ron van Oosterhout
Informatie op de kaart

Antea Group wil hun dienstverlening verbeteren door klanten én ketenpartners via de kaart te voorzien van alle benodigde documenten. Hiervoor is het WebGIS van Antea op generieke wijze verbonden met hun document-management-systeem: OpenText Content Server. Met als doel om klanten én ketenpartners documenten te laten raadplegen én toevoegen vanaf de kaart. Terwijl Antea de projectdocumentatie centraal kan opslaan en beheren. Deze totaaloplossing wordt inmiddels succesvol ingezet bij diverse projecten.

Antea Group heeft hun geo-projectenportaal WebGIS geschikt gemaakt voor het uitwisselen van documenten met klanten én ketenpartners. “In meerdere projecten kwam de behoefte naar voren om grote hoeveelheden documenten via de kaart te kunnen delen met veel verschillende gebruikers.”, aldus Johan Santing, Adviseur GIS/Data bij Antea Group. “De klant wil zijn documenten kunnen raadplegen via de kaart en dat moet makkelijk kunnen. Het was onze wens om deze documenten via één centrale plek beschikbaar te stellen en te kunnen beheren in ons DMS.”

Om haar dienstverlening hierin te verbeteren was het noodzakelijk om de WebGIS omgeving, bestaande uit Esri ArcGIS Server én GeoCortex, te optimaliseren en te verbinden met het DMS: OpenText Content Server. Dit moet klanten de mogelijkheid geven om documenten te kunnen raadplegen vanaf de kaart én zelfs meerdere documenten te kunnen toevoegen in het DMS, zonder extra te hoeven inloggen!
Voor Antea betekent dit dat projectdocumenten voortaan centraal worden opgeslagen in het daarvoor bedoelde DMS. Dit zorgt er niet alleen voor dat deze beter beheerd kunnen worden, maar vermindert ook de dubbele opslag aanzienlijk. Allemaal door de kaart als ingang te gebruiken en te koppelen aan documenten, dan wal folders waar documenten in staan.

Om dit te realiseren is Antea Group de samenwerking aangegaan met OpenText én Esri-partner One Fox. Deze samenwerking heeft een vernieuwde WebGIS oplossing opgeleverd; de projectkaarten in WebGIS zijn voorzien van een modernere interface voor het eenvoudiger raadplegen en toevoegen van documenten. En zijn via de generieke workflow direct verbonden met de Content Server omgeving, die geschikt gemaakt is om documenten op te slaan in bijbehorende projectmappen. Hiermee kan Antea voortaan beschikken over een compleet projectdossier, voor al haar projecten.

Om dit te beproeven is er voor de zomer een pilot programma gedraaid. De reacties waren zo enthousiast dat de oplossing inmiddels draait bij een paar projecten. Daarnaast wordt het momenteel ingericht bij een aantal projecten, na positieve reacties op een interne demo.

Dankzij de effectieve samenwerking tussen Antea Group en One Fox is het project succesvol afgerond. De realisatie heeft 6 weken geduurd en is daarmee op tijd en binnen budget afgerond. “Ik vond de samenwerking heel inspirerend. We hebben echt als team geopereerd en gingen oplossingsgericht te werk. Daarin konden we elkaar goed aanvullen, door de verschillende expertises”, aldus Johan. “We wisten wat we konden besteden en hadden een aantal wensen die binnen de tijd moesten passen. Het is dan ook mooi om te zien hoe je met zo’n sprintsessie gezamenlijk tot een eigen product komt, daarin de boel afbakent en aan de slag gaat. Wat leidt tot een concreet resultaat dat nu bij projecten wordt ingezet.”

Wellicht vind je deze Projecten ook interessantWaterbedrijf Vitens realiseert integrale projectbeheersing & samenwerking

Het waterbedrijf heeft een enorme stap voorwaarts gezet dankzij ...

Lees meer

Met PortMaps vernieuwt Havenbedrijf Rotterdam hun informatie op locatie

Havenbedrijf Rotterdam vernieuwt informatievoorziening rondom hun assets met PortMaps, ...

Lees meer

Heb jij een vraag over dit project

Wij vertellen u graag meer over de Antea Group case

Tel:+31302434380
Ron