Gemeente Eindhoven standaardiseert koppeling naar eDOCS met ZS-DMS

Over deze case Producten in deze case
Gemeente Eindhoven standaardiseert koppeling naar eDOCS met ZS-DMS
Voor wie: Gemeente Eindhoven
In samenwerking met: Centric
Duur project: 4-8 weken
Contactpersoon vanuit One Fox: Ron van Oosterhout
eDocs

Gestandaardiseerde koppeling tussen eDOCS en zaaksysteem Key2Zaken, conform de ‘Zaak Document services’ van KING

Gemeente Eindhoven wil gemeentebreed zaakgericht werken en wil hiervoor de zaakafhandeling aansluiten op haar digitale archiveringssysteem OpenText eDOCS. Om dit te realiseren, hebben One Fox en Centric bij de gemeente een koppeling gerealiseerd tussen eDOCS en het zaaksysteem Key2Zaken, conform de landelijke uitwisselingsstandaard ‘Zaak Document services’ van KING.

KING Zaak Document services

Het Nederlandse Instituut Nederlandse Gemeenten (KING) ondersteunt gemeenten bij hun vorderingen op het vlak van e-dienstverlening. Onder andere door ontwikkeling van de Zaak Document services als aanscherping op twee andere uitwisselingsstandaarden StUF-ZKN en CMIS voor het uitwisselen van berichten, over respectievelijk zaken en documenten, tussen systemen.

De gemeente Eindhoven wil deze Zaak Document services toepassen om op gestandaardiseerde wijze zaakdocumenten, -dossiers veilig te kunnen opslaan en archiveren in hun
DMS

De gemeente Eindhoven wil deze Zaak Document services toepassen om op gestandaardiseerde wijze zaakdocumenten, -dossiers veilig te kunnen opslaan en archiveren in hun DMS: OpenText eDOCS. Daarvoor was een koppeling nodig tussen het zaaksysteem van Centric Key2Zaken, dat gebruikt wordt voor het afhandelen van elektronische aanvragen, en eDOCS dat middels de One Fox CMIS-Adapter geschikt is voor koppeling conform de Zaak Document Services.

Gestandaardiseerde afhandeling en archivering

Zowel OpenText leverancier One Fox als Centric hebben de koppeling tussen beide applicaties inmiddels gerealiseerd. Een cruciale stap voor de gemeente, die aansluiting tussen het zaaksysteem en het DMS als belangrijke voorwaarde stelt om gemeentebreede zaakgericht te werken. Hiermee volgt Eindhoven best practices als ‘eenmalige opslag, meervoudig gebruik’ en voldoen ze aan de Archiefwet.De volgende stap voor Gemeente Eindhoven is koppeling van hun vergunningenapplicatie Key2Vergunning op het zaaksysteem én OpenText eDOCS. Hiermee maakt de gemeente ook hun volledige vergunningenproces zaakgericht, van aanvraag tot en met het toezicht en handhaving.

Wellicht vindt je deze cases ook interessantCases over Duurzaam Informatiebeheer, Flexibele processturing, Uitgelicht home:

eDOCS gestandaardiseerd voor proces- en zaakgericht werken

Met het gestandaardiseerde eDOCS en de CMIS-Adapter is een ...

Lees meer

Primeur: digitaal archief Stadsregio Rotterdam in e-Depot

Voor het overgaan naar de MRDH is het volledig ...

Lees meer

Met PortMaps vernieuwt Havenbedrijf Rotterdam hun informatie op locatie

Havenbedrijf Rotterdam vernieuwt informatievoorziening rondom hun assets met PortMaps, ...

Lees meer

Heb jij een vraag over
gemeente eindhoven?

Wij komen graag een keer langs om mee te denken

Tel:+31302434380
Ron