One Fox Website > Over ons > Actueel > Blog

​Blog

Welkom op het One Fox blog. Gebruik onderstaande categorieën om de berichten te filteren op het gewenste onderwerp.

 

mei 21
Zaakgericht met ZS-DMS

Op 14 mei 2014 was er weer een meeting van de KING werkgroep Zaak en Documentservices. Ook One Fox is als een van de 11 aanwezige partijen aangeschoven om te spreken over een aantal actuele onderwerpen binnen de standaard ZS-DMS. Als een van de actief meedenkende partijen proberen wij op een structurele manier mee te werken aan de landelijke uitrol van het zaakgericht werken.

 

ZS-DMS

Gemeenten hebben de ambitie om zaakgericht te gaan werken, omdat het bijdraagt aan efficiëntere bedrijfsvoering en betere dienstverlening. Hiervoor dient de bestaande ICT-omgeving aangepast te worden, zodat het zaakgericht werken maximaal ondersteund kan worden.

 

Relevante informatie voor een zaak is vaak vastgelegd in verschillende systemen, zoals een vergunningensysteem, WOZ systeem of document management systeem. Om goed zaakgericht te kunnen werken, moet deze informatie centraal beschikbaar zijn. Een compleet en actueel beeld van een zaak en de bijbehorende documenten is daarbij essentieel. Ook is het van belang dat de gegevens digitaal beschikbaar zijn voor burgers en bedrijven.

 

De Zaak- en Documentservices beschrijft de meest gebruikte functionaliteit om hiervoor te zorgen. De standaard is in lijn met GEMMA en maakt gebruik van onderliggende standaarden RGBZ, StUF ZKN, en CMIS 1.0.

 

Voortgang

De positionering en uitrol van ZS-DMS is in volle gang. Er worden landelijk pilots uitgevoerd bij gemeenten en enkele gemeenten hebben al in grote lijnen voldaan aan de standaard.

One Fox heeft hier een actieve rol in gespeeld en zal in de komende maanden actief mee blijven denken en werken aan de landelijke standaard voor zaakgericht werken. Houdt onze website en ons blog in de gaten voor het laatste nieuws!​

juli 23
eDOCS 2013 bèta gaat van start

​OpenText start binnenkort met het bèta programma voor eDOCS 2013. Wil uw organisatie direct aan de slag met eDOCS 2013 om bijvoorbeeld uw omgeving al klaar te maken voor deze nieuwe release of om (maatwerk)oplossingen uitgebreid te testen? Meldt u dan nu aan voor het bèta programma via ECM-team@onefox.nl.

juli 23
Nieuwe HTML5 GIS app getoond bij Gemeente Eindhoven

​Tijdens de sessie 'Bouwen op het GeoFundament' bij Gemeente Eindhoven heeft One Fox de nieuwe GIS app getoond. Deze HTML5 app presenteert informatie en documenten, uit respectievelijk een Zaaksysteem en een DMS, op de Esri kaartlagen. De omgeving zorgt hierbij voor een filtering van de getoonde informatie en documenten.